Klaas Spekken, pure passie

 

Welkom op de website van de (Groninger) streektaalzanger Klaas Spekken. Op deze site vindt u informatie over de beide “gezichten” van Klaas. Zijn muziek spreekt vele mensen, van jong tot oud, aan. Na zijn theatershows en de vele optredens krijgt hij vele lovende reacties. En blijkt men vaak verrast te zijn door zijn mooie stem en de aansprekende teksten.

Ondanks dat hij zijn hele leven al met muziek bezig is, kan men hem gerust een laatbloeier noemen. Pas op 40 jarige leeftijd heeft hij zijn eerste CD uitgebracht [Retour Troapel] en in de jaren daarna komen er regelmatig nieuwe CD’s uit. De teksten van de meeste van zijn liedjes zijn geschreven door Dina Bellinga, een jeugdvriendin die hij al vanaf zijn derde levensjaar kent. Prachtige Groninger liedjes die in ieder nummer een duidelijke sfeer oproepen.

Maar ook liedjes van andere artiesten [Frank Sinatra, Venice en Freddie Aguilar, maar ook An Kuipers] die zijn voorzien van Groninger teksten staan op zijn omvangrijk repertoire.

En ook mét andere artiesten staat Klaas op het podium. Wia Buze, Tony Neef, Alex Vissering en Hans van der Lijke zijn maar enkele namen van bekende Groninger zangers waarmee hij duetten heeft gezongen.

Kortom, een veelzijdig maar bovenal gepassioneerde zanger en tevens zangpedagoog.